Design trends

Wat is een boxspring

Van een boxspring? Heb je vast wel een keer gehoord, maar wat is een boxspring nou eigenlijk waaruit bestaat het en welke soorten heb je allemaal. Hieronder zullen wij het u toelichten wat een boxspring is. 

De boxspring

De boxspring bestaat uit een aandel onderdelen. De bedbodemm het matras, de topper en het hoofd- en voetbord. In Nederland worden er 2 soorten aangeboden onder de naam boxspring.

Namelijk met de geveerde box en niet geveerde box. Orgineel is het geveerd en die kosten ook een aantal honderd euro’s meer als de niet geveerde. Als men dan boxspring zegt word het dus het gehele set bedoeld inclusief wat hierboven genoemd is. Wat wij bij Stuntbed hebben zijn voornamelijk harde box (van hout) met poten die gestoffeerd is. 

Een boxspring ziet er lekker strak, stevig en chic uit net als de bedden die je gezien hebt in vele luxe hotels. Maar elk boxspring is ook weer anders. Je hebt ze van basis simpel modellen tot aan suede stof en met stenen. Voor elke smaak is er wat te vinden. Toch even wat anders dan een ledikant.

De boxspring matras

Na de box komt de matras als de tweede laag in deze combinatie. Het matras zorgt voor een goede ondersteuning van het lichaam. De matrassen zijn met pocketveringen. Je hebt ze in verschillende diktes en aantallen wat de stevigheid bepaalt. Factoren als lengte, geslacht, gewicht en type slaper is van groot belang bij het kiezen van een geschikte matras. Het is ook mogelijk om je eigen matras te gebruiken op het boxspring frame. Die zijn ook los te verkrijgen bij Stuntbed. 

De boxspring topmatras

Het derde laag van een boxspring set is het topmatras ook wel de topper genoemd. De topmatras is een matras (4 tot 10 cm dik) dat bovenop je matras ligt. Redenen voor een topper is het beschermen van uw matras, extra ligcomfort en een extra hoogte voor een hogere instap. De elektrische boxsprings hebben een topper met een split. Een split is een afgewerkte snede in het midden. Hierdoor kunnen beide delen afzonderlijk van elkaar bewegen. 

De hoofdbord van een boxspring

Een hoofdbord is het grootste factor bij het geven van een mooi uitstraling. Het geeft ook namelijk een bepaalde sfeer in je slaapkamer. Je hebt net als de overige onderdelen van een boxspring ook variaties bij het hoofdbord. Kies je voor strak en tijdloos of kies je toch voor iets wat meer naar voren komt als de gecapitonneerde of de 8 vlakken vorm. Met verschillende kleurkeuzes en soorten hoofdborden weten we zeker dat jij je slaapkamer heel wat kunt veranderen. 

De voordelen van een boxspring

Je hebt een aantal voordelen tenopzichte van een normale bed, hieronder zullen we er een aantal benoemen:”

  • Je kan je eigen ligcomfort bepalen: met de topper kun je je eigen comfort bepalen. Neem je een dikke koudschuim topper of een traagschuim topper. Alles is mogelijk op jouw wensen.
  • Voor elke type slaper: door de verschillende mogelijke keuzes is een boxspring geschikt voor iedereen, wat voor type slaper je ook bent.
  • Lange levensduur: door een goede topper en een goede matras verleng je jou boxspring zijn levensduur. 
  • Hoge instap: met de keuze van een hogere box en een dikkere topmatras kun je jouw boxspring vormen dat het een hoge instap heeft. Daardoor is het in- en uitstappen makkelijker. 
  • Vele kleuropties: door de vele kleuropties creëer jij je eigen sfeer in je slaapkamer. 
  • Vlak en elektrisch: keuze in een vlakke of een elektrische boxspring is natuurlijk ook mogelijk om jou ligcomfort te bepalen. 

Boxspring onderhouden en reinigen

Hier zijn er een aantal tips die we kunnen meegeven.

  1. Draai je matras: draai regelmatig om de week uw matras 
  2. Ventilatie: zorg dat je dagelijks je slaapkamer ventileert 
  3. Molton: gebruik een molton om je matras te beschermen zo ook het levensduur van je bed
Back to list