Met een boxspring geniet je elke nacht van het ultieme slaapcomfort. Bij stuntbed hebben we voor ieder wat wils met de scherpste prijs van Nederland. Welke type, kleur of maat je ook zoekt bij stuntbed helpen wij u graag verder!

Boxsprings kopen?

Bij stuntbed geniet je van een breed assortiment voor een lage prijs. Zo heb je al een complete tweepersoons boxspring in jouw kamer staan voor maar €450,-. Maar mocht je voor andere luxe of andere formaten willen kijken is dat natuurlijk ook mogelijk. Zo hebben we al eenpersoons boxsprings in de maten 90x200cm en 140x200cm. Tweepersoons boxsprings vanaf 160x200cm t/m 200x220cm. Al onze formaten bieden wij in diverse kleuren waaronder antraciet, creme, grijs en zwart en nog veel meer verschillende kleuren.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een soort bedbodem die gewoonlijk bestaat uit een stevig houten frame dat met stof is overtrokken en waarin veren zitten. Gewoonlijk wordt de boxspring bovenop een houten of metalen bedframe geplaatst dat op de grond staat en als steun dient, behalve in het Verenigd Koninkrijk, waar de divan vaker is uitgerust met kleine wieltjes. De boxspring heeft meestal dezelfde afmetingen als de veel zachtere matras die erop wordt gelegd. Samen vormen de boxspring en de matras (met optioneel een bedframe) een bed. Het komt vaak voor dat een boxspring en matras samen worden gebruikt zonder de steun van een frame eronder, waarbij de boxspring direct op wieltjes staat die op de vloer staan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

Opzoek naar een nieuwe boxspring? Het kiezen van welke boxspring is natuurlijk super leuk! Welke boxspring past bij mij? Je hebt verschillende modellen, stijlen en heel veel verschillende kleuren. Veel vinden het uiterlijk van een boxspring vaak belangrijker dan het “innerlijk” oftewel hoe slaapt een boxspring.

Het ergonomische aspect

Elke keuze zou eigenlijk moeten beginnen met een ergonomische overweging. De aanschaf van een boxspring is meestal voor de langere termijn. U brengt namelijk elke dag heel wat uren in bed door. De reden waarom we slapen, en dus meerdere uren per dag in bed doorbrengen, is om het lichaam (en de hersenen) rust te kunnen geven. Het is belangrijk dat uw lichaam goed kan rusten. Daarom is van belang dat je er goed op ligt aangezien het serieuze rug- en/of nekklachten kan veroorzaken wanneer dit niet het geval is. Bij stuntbed kunt u daarom altijd langs onze showroom komen om dit aan te voelen. Mocht het te ver reizen zijn dan kunnen we u hierin ook adviseren.Wat verstaan we onder de ergonomie van een boxspring?

De afmeting van de boxspring

Dit lijkt natuurlijk logisch, maar toch zien we nog vaak mensen die er bij de aankoop niet echt bij stilstaan. Een boxspring bed van 180x200cm of zelfs 200x200cm klinkt heel mooi en ruim, maar je moet er natuurlijk ook genoeg ruimte voor hebben. Heel vaak is het hoofdbord wat breder dan het boxspringbed zelf, dus daar moet je rekening mee houden als je naar de totale breedte kijkt. Qua diepte is het eigenlijk hetzelfde verhaal: houd ook rekening met het hoofdbord. De meeste hoofdborden zijn zo’n 8 tot 12cm dik, dus daar moet je best rekening mee houden bij de totale diepte van 200cm.

Wat we wel merken is een verandering in maatvoering. Waar vroeger 160x200cm de standaard was, merk je dat er steeds vaker voor 180x200cm wordt gekozen. Tegelijkertijd zie je steeds minder 140×200 bedden. Ook hier geldt, houd rekening met de beschikbare ruimte. Er is niets vervelender dan te weinig ruimte tussen je bed en de muur.

Het comfortabele aspect

Naast het feit dat de boxspring ergonomisch verantwoord moet zijn, moet hij natuurlijk ook comfortabel aanvoelen. Dit verschilt enorm van persoon tot persoon, en eigenlijk ook van lichaam tot lichaam. Uw boxspring kan ergonomisch perfect in orde zijn, u moet er ook een heerlijk gevoel bij hebben. Een goede nachtrust is uiterst belangrijk, dus het comfortaspect is geen overbodige luxe.

Natuurlijk bieden elektrische boxsprings net dat beetje extra op het gebied van comfort. U kunt zowel het voetgedeelte als het hoofdgedeelte met een afstandsbediening verstellen, wat uw boxspring ook erg aantrekkelijk maakt om bijvoorbeeld een boek te lezen of een film te kijken voordat u naar bed gaat.

Daarnaast heb je ook veel specifieke kenmerken, zoals mensen die ‘s nachts veel zweten. Zij zijn het beste af met een matras dat goed transpireert, zodat het zweet niet te lang in het matras blijft zitten. Een ander voorbeeld is de manier waarop je slaapt. Buikslapers hebben vaak baat bij een ander type matras/boxspring dan een zijslaper of een rugslaper. Je kijkt dus best vooruit op het moment dat je de keuze maakt voor een bepaalde boxspring.

De uitstraling van de boxspring

We horen je al denken: kunnen we ook kiezen hoe onze boxspring eruit komt te zien? Natuurlijk kan dat! Meer dan dat, we helpen u graag verder. Boxsprings bestaan vandaag in heel wat kleuren, stoffen, materialen en stijlen. Heeft u een landelijke slaapkamer? Dan ben je op zoek naar een landelijke slaapkamer met een aardse kleur zoals grijs en een mooi hoofdbord.

Goed onderhoud verlengt de levensduur

De levensduur van een boxspring is niet eenduidig te benoemen omdat de verschillende onderdelen anders slijten. De box zal namelijk 20-25 jaar meegaan terwijl de topper een gemiddelde levensduur heeft van ongeveer 5 jaar. Het matras zal gemiddeld een levensduur hebben van ongeveer 10 jaar. Goed onderhoud is van belang en zorgt ervoor dat jouw complete boxspring langer meegaat. Is jouw bed versleten en ben je opzoek naar een nieuwe? Bekijk dan ook onze boxspring aanbiedingen en ervaar onze hoge kwaliteit voor een lage prijs.

Boxspring categorieën

Matrassen (4)

1- persoons (4)

2- persoons (10)

Elektrisch (1)

Opberg (2)